تقریبا تمامی روش های راه اندازی موتور سه فاز (به جز روش راه اندازی تک ضرب یا DOL) برمبنای کاهش ولتاژ عمل می کنند و همانطور که می دانیم رابطه بین گشتاور و جریان با ولتاژ بصورت زیر است:
Istart ∝ (Voltage) ²
Tstart ∝ (Voltage) ²
لذا در صورت کاهش ولتاژ، جریان راه اندازی و گشتاور راه اندازی هم کاهش پیدا می کنند.
اما اینورتر (VFD یا VSD) بر این مبنا کار نمی کنه. درایو فرکانس برق اعمالی به الکتروموتور سه فاز رو به تدریج از ۰ تا مقدار نامی افزایش میده و بدین صورت سرعت الکتروموتور کاملا نرم بالا میره تا برسه به سرعت نهایی. البته همزمان با تغییر فرکانس، ولتاژ اعمالی رو هم متناسبا تغییر میده. (لذا به یه بیان غیردقیق میشه گفت الکتروموتور از همون لحظه استارت تحت ولتاژ نامی هستش! پس از همون لحظه استارت، گشتاور راه اندازی و جریان راه اندازی به اندازه مقادیر نامی اند)
البته معمولا قطعات اینورتر جوری انتخاب میشن که در بارهای سنگین تا ۱.۵ برابر جریان نامی رو هم موقع راه اندازی تحمل کنند که در این صورت گشتاور راه اندازی ۱.۵ برابر گشتاور نامی خواهد بود.
البته خب میدونیم این قابلیت تغیر فرکانس در اینورتر صرفا برای راه اندازی الکتروموتور طراحی نشده. بلکه در اصل برای تنظیم سرعت الکتروموتور طراحی شده. لذا بخاطر قیمت بالا و تولید هارمونیک این دستگاه در مقایسه با سافت استارتر، در کارهایی که نیاز به تغییر دور نداریم استفاده از اینورتر صرفا برای استپ/استارت الکتروموتور از نظر هزینه و پیچیدگی معقول نیست.
طبیعتا همانند سافت استارت در اینجا هم در صورت نیاز به توقف نرم الکتروموتور ۳ فاز(در پمپ و نوار نقاله) به راحتی اینورتر این کار رو انجام میده.